vineri, 20 septembrie 2013

Jurnalul lui Bandit - episodul 7

Cam acum o săptămână, în una din seri, fie din lipsă de ocupație fie de poftă, mi-am adus aminte că mai am într-o cutie prin dulap, niște biscuiți. Cu tărâțe. Iau cutia, mă așez pe pat și deodată observ cum la marginea patului își fac apariția două urechi. Apoi doi ochi care mă fixau cu insistență. Și cu privirea aia care parcă spune "dacă nu-mi dai și mie, sigur o să iți stea în gât".
Întreb mai mult retoric "vrei și tu biscuiți?!". La care Bandit, nu așteaptă să mai deschid o dată gura, sare pe pat și se postează lângă cutie. Îmi aruncă o privire lungăăă, rugătoare, apoi bagă lăbuța și agață un biscuit. Mă gândesc că o să-l ia la fugărit prin casă cum face de obicei cu orice i se dă de mâncare. Dar nu. După o inspecție îndelungată, biscuitul este devorat, de parcă era cea mai suculentă conservă de mâncare de pisici. Sau cel mai prețios vânat.
Am zis că fie, poate o fi o chestie "one time only". Dar nu. O săptămână mai tarziu, același tip de biscuiți, aceeași privire, același mod de atac.
Enjoy!