marți, 20 august 2013

Jurnalul lui Bandit - episodul 6

Vă salut dragii mei cititori. Deși știu că am cam tras chiulul în ultima vreme, să știți că asta nu înseamnă că nu am avut activitate. Ba din contră, ea a fost foarte intensă, dar din lipsă de timp, mămica mea a cam omis să publice noi episoade. Prin urmare, în continuare o să vă povestesc cu ce m-am mai îndeletnicit eu săptămânile astea.

Duminică 28.07.2013, puțin după ora 21.

Bipedul meu mascul a început să se agite prin casă și a scos din dulap un rucsac maaaare, pe care eu nu am apucat să-l inspectez cum se cuvine pe interior până acum. După vreo jumătate de oră de agitat, gata imbrăcat, vine la mine, mă zmotocește puțin, mă pupă, o pupă pe mami și apoi iese pe ușa. La ora asta! Unde crede că se duce?! Ce fel de tată responsabil de pisică este ăsta care umblă de vagabond noaptea pe străzi?! Ia să-l strig eu inapoi.... Și degeaba am strigat, că nu a venit inapoi. Mama m-a luat și m-a alintat cum a știut ea mai bine, m-a urcat în pat să dorm cu ea, dar fie vorba între noi, mie nu prea-mi place să dorm în pat. Am locurile mele.

Vineri 02.08.2013

Săptămâna asta a fost foarte relaxantă. Din motive necunoscute mie, am fost doar eu și mami, singurei. Nu că m-ar deranja, dimpotrivă, a avut mai mult timp să mă alinte pe mine și nu a trebuit să o împart cu nimeni. Dar toată liniștea asta, s-a cam dus pe apa sâmbetei când pe la 10 jumatate seara, s-a auzit cheia în ușa de la intrare. Eu, pisic vrednic de apartament, m-am postat în dreptul ușii cu privirea mea pătrunzătoare de felină sălbatică, pregătit să atac orice intrus ar fi atentat la bunăstarea mea și a lui mami. Dar când colo, ce să vezi? Tati, urmat de o bipedă, frumos mirositoare, înaltă cam cât mami, care căra după ea o geantă (o să am eu timp să o studiez mai atent când dorm ei).
Din discuțiile lor, am înțeles că tanti aia era sora lui tati și că a venit in vizită pentru că voia să mă cunoască. Vedeți ce persoană importantă sunt eu?!
Au urmat 2 zile interesante, în care musafira s-a ocupat îndelung de buna mea dispoziție, dedicându-și timpul dintre somn, masă și plimbări, mie și numai mie.
Pisic leșinat după o partidă de joacă
Aș putea să spun că a fost chiar simpatică și am socializat cu ea chiar prea mult după privirile lungi pe care mi le arunca mami de fiecare dată când mă vedea că mă joc cu ea. Din fericire, duminică seara a plecat și am rămas doar noi trei.

Din spusele lui mami, am fost un exemplu de cumințenie, nu am mieunat când pregăteau ei masa, nu le-am numărat fiecare inghițitură, nu am gheruit pe nimeni noaptea prin somn. Să-i mai aud de-acum că spun că nu au pisic civilizat!


P.S. Știți că unii pescari se pozează atunci când au capturi mari? Din seria "aventuri la pescuit", vă prezint următoarea poză:

luni, 19 august 2013

La multi ani noua!

Desi nu am mai scris de mult, promitem sa revenim zilele astea cu noi episoade din Jurnalul lui Bandit.
Intre timp dorim sa impartasim cu voi o aniversare. De fapt sunt doua, dar una din ele o eclipseaza pe cealalta. Intrucat, data nasterii lui Bandit nu este cunoscuta decat de el (iar el e secretos si nu vrea sa spuna nimic la nimeni) am hotarat ca de-acum in fiecare an, data de 19 august sa fie ziua lui si oarecum a noastra.
Pentru ca, acum un an, pe data de 19 august, a fost prima zi pe care am petrecut-o in "casuta noastra" de Bucuresti (desi stam cu chirie, o consideram a fi a noastra) am hotarat ca aceasta zi sa fie ziua "pisicilor".
Bineinteles ca Banditel a primit tort, in care s-a infipt din prima secunda, desi lumanarea ii cam parlea sprancenele, iar noua jucarie a fost  testata de gherutele lui, declarandu-se multumit de aderenta.
Tortul lui, vinul nostru.

And the birthday boy.

Nom nom nom...tort.

Cui ii pasa de cadou, cand tortul asta e asa de bun?!