joi, 25 iulie 2013

Jurnalul lui Bandit - episodul 5

Joi 18.07.2013
Au aparut amandoi de la munca, ceea ce e suspect. Totodata si-a facut aparitia si cutia aia in care m-au adus acasa si zace in mijlocul camerei deschisa. Si bineinteles ca eu sunt pisica (pardon, motan!). Iar aia e o cutie. Prin urmare, necesita o examinare cat mai atenta. Ba chiar prea atenta, pentru ca de la atata ocupatie m-a luat cu somn. Nu stiu cat am dormit, cert e ca, odata trezit m-au luat la scarmanat. Si mi-au pus o chestie la gat. Nu stiu ce e, dar scoate un zgomot. Si ma enerveaza. Iar ei stau pe pat si ma filmeaza. Ce fel de tortura medievala o fi si asta?! Si de ce sunt asa amuzati de cum ma chinui eu sa scap din ghearele acestei dracovenii?
Dupa vreo jumatate de ora de haz, au decis sa-mi scoata macar chestia aia de zornaia. si au pus-o intr-o cutiuta care e numa' buna de fugarit prin casa. Cutia de transport a ramas neatinsa (de ei, pentru ca eu dorm cel putin cate o ora in ea) si din cate am inteles s-a amanat vizita la veterinar pe alta data. Norocul meu!



Marti 23.07.2013 aproximativ ora 4 AM

E intuneric. Liniste. Oamenii dorm dar eu am decis ca am chef de joaca. Ma ghemuiesc langa pat si urmaresc atent orice miscare. Apoi, ma pregatesc, imi iau avant si hop, am sarit pe ea. Si ea a sarit in sus o data cu mine. Si a inceput sa-mi zica ca-s nebun, ca de ce nu las lumea sa doarma. Dar am calmat-o repede cu un miau siropos si bine plasat, care s-a soldat cu multe mangaieri, 5 minute de joaca si un somn foarte odihnitor pe perna ei. Bineinteles ca ea a dormit langa perna. Royalty must be treated as royalty, nu?Posibil sa o fi accidentat usor ca dimineata mormaia ca e zgariata pe gat si pe umar, dar eu m-am prefacut ca habar nu am despre ce vorbeste. Dar daca i-ar fi fost amenintata viata de o creatura d-aia bazaitoare si eu tocmai as fi salvat-o, s-ar mai fi plans atat?!
Apoi, cand am vrut sa verific daca rochita cu care voia sa mearga imbracata la munca este calcata corespunzator si nu are cute, iar s-a suparat. Ce daca era matase si eu am gherute? Culoarea ei se asorta de minune cu ochii mei de smarald si cu blanita gri. In fine, daca am vazut ca nu apreciaza calitatile mele de fashionist, m-am mutat la sacosica cu mancare sa verifice sa nu care cumva sa fie ceva expirat acolo. Vezi Doamne, ca nici asta nu i-a convenit si a inceput sa dea din maini inspre mine de parca era curentata. Initial am crezut ca are vreo criza si ii e rau. Apoi mi-am dat seama ca nici calitatile mele de inspector sanitar nu-i sunt pe plac, asa ca am abandonat orice misiune si m-am bagat sub pat sa dorm, ignorand-o cand incerca sa-mi spuna pa.
Drept raspalata pentru atata nerecunostinta, am avut grija sa-i fac pierdut un rimel. Si cand zic pierdut, ma refer ca e long gone. Mai exact, sub cada, exista o gaura foarte interesanta pentru mine. La dimensiunea unei caise medii spre mari. In care tot incerc sa bag chestii de cand m-au adus. Si in care dupa indelungi stradanii, mai exact toata ziua cat au fost ei la munca, am reusit sa-i indes tubul de rimel acolo. Nici nu stiti cata atentie si coordonare a necesitat aceasta operatiune extrem de complexa. Dar am reusit. Si nu mai poate sa-l scoata de acolo. Doar ajunge sa-l pipaie cu varful degetului, dar nu-l poate apuca sa-l scoata. Dupa aia se plangea ca de ce am ales fix tubul cel mai nou, ca de ce n-am luat unu' din tuburile vechi si goale care mi le-a lasat prin casa sa le rostogolesc?
1. Pentru ca alea goale sunt deja ascunse in locuri unde tre' sa tragi mobila ca sa le poti scoate.
2. Pentru ca este recomandat sa-ti schimbi rimelul la 4-5 luni dupa ce-l deschizi, pentru ca altfel se aduna bacterii si ai probleme cu ochii (asa zic astia la televizor). Dar din nou!! E o nerecunoscatoare!

Si astea fiind spuse, pe saptamana viitoare dragi prieteni, cand o sa revin cu noi aventuri!

Semnat,
Bandit.

Un comentariu:

  1. Am urmarit povestea lui Bandit pe FB si ma bucur ca a ajuns intr-o casa asa primitoare. Cat despre rimel... e probabil sub pat, acolo se ascundeau vreo 3 creioane de-ale mele la un moment dat :D

    RăspundețiȘtergere